Notice: Undefined index: lastart in D:\wwwroot\csrdg\asocireba.ge\httpdocs\show_article.php on line 96



2016:

2016 წელს საქართველოს კანონმდებლობა შესაბამისობაში  მოვა სურსათის ფორტიფიცირების[1] მარეგულირებელ ევროპულ აქტთან - 1925/2006 რეგულაციასთან. რეგულაცია ადგენს სურსათის ფორტიფიცირებისთვის დაშვებულ და აკრძალულ ნივთიერებათა ჩამონათვალს და აგრეთვე სახელმწიფოს ვალდებულებას შეაფასოს ამ გზით მოსახლეობის მიერ ნუტრიენტების მიღება.

გარდა ამისა, 2016 წელს შეიცვლება საქართველოში დაშვებული საკვებდანამატების ჩამონათვალი - გადმოტანილი იქნება 1333/2008 რეგულაცია, რომელიც შეიცავს ევროკავშირში დაშვებული საკვებდანამატების ჩამონათვალს. ეს რეგულაცია აგრეთვე  უთითებს სურსათს, რომელშიც თითოეული საკვედანამატი დაშვებულია და ამ დანამატების ზღვრულ შემცველობებს საბოლოო სურსათში (ევროპაში დაშვებული საკვებდანამატები და მათი გამოყენების პირობები ხელმისაწვდომია მონაცემთა  ბაზის სახით). ნორმატიული აქტი, რომელიც ადგენს თავად საკვებდანამატების (როგორც ცალკე პროდუქტის) სისუფთავის მოთხოვნებს (231/2012 რეგულაცია), ქართულ კანონმდებლობაში გადმოტანილი იქნება 2019 წელს.

------------------------

[1] ფორტიფიცირება ნიშნავს სურსათში ვიტამინების, მინერალების და კვებითი ღირებულების მქონე სხვა ნივთიერებების (ნუტრიენტების) დამატებას.

ასოცირების ხელშეკრულების მუხლები
ევროკავშირის კანონმდებლობა
საქართველოს კანონმდებლობა